lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: Mit tegyen lopás, vagy autó feltörés esetén? - Global-Autovéd Kft.

Mit tegyen lopás, vagy autó feltörés esetén?

Autólopás

  1. A biztosítót felkeresve – amennyiben rendelkezik casco biztosítással – kérjen teljeskörű felvilágosítást az ügyintézésről, illetve tudakolja meg, hogy milyen dokumentumok szükségesek a gördülékeny ügyintézéshez.
  2. Kihagyhatatlan lépés a rendőrségi feljelentés, amelyről jegyzőkönyvet vesznek fel, s ennek egy példánya az Öné lesz.
  3. A rendőrségtől kapott jegyzőkönyvi példányt, valamint a biztosítóval korábban egyeztetett dokumentumokat be kell nyújtani a biztosítónak az ügyintézéshez. A biztosítók ügyintézéshez elengedhetetlen alap dokumentumai a forgalmi engedély, törzskönyv, hitelszerződés (amennyiben van), szervizkönyv, és amennyiben rendelkezik ilyennel akkor a javítási számlák. Amire még szükség van az az autó kulcsa, valamint a riasztó berendezés tartozékai, amennyiben az autó rendelkezett védelmi eszközzel.
  4. Mit tehet abban az esetben, ha nem rendelkezik casco biztosítással? Akkor nincsen más lehetősége, mint a rendőrségi feljelentés, és a bizakodás, hogy autója előkerül, mielőtt egy bontóban végzi. Mindenképpen érdemes lopásgátló berendezésekkel védetté tenni gépjárművét, és megnehezíteni a tolvajok dolgát.

Autó feltörés

  1. Amennyiben rendelkezik casco biztosítással, akkor mindenekelőtt keresse fel biztosítóját, és kérjen tájékoztatást az ügyintézésről, és a szükséges dokumentumokról. Már a felvilágosítás során tájékozódjon arról is, hogy az Ön által kötött biztosítás milyen káreseményre terjed ki, az autóban lévő értékei megtérítésre kerülnek e.
  2. A rendőrségi feljelentés az ügymenet elengedhetetlen része, az ott felvett jegyzőkönyvből egy ügyintézéshez szükséges példányt kap.
  3. A jegyzőkönyvvel, és a szükséges dokumentumokkal együtt az autót a legrövidebb időn belül be kell mutatni a biztosítónak. A szerződésben, sok esetben rögzítve van, hogy a káresemény bekövetkezését követően 48 órán belül eleget kell tennie ennek a kötelezettségnek. Ez alól kivételt jelent a hétvégén, vagy ünnepnapon történő feltörés, ebben az esetben a járművet zárt helyen kell tartania mindaddig, amíg a bemutatás meg nem történt.
  4. A biztosítóval a kárrendezés kétféleképpen történhet: az egyik lehetőség, hogy a megállapított összeget megkapja a biztosítótól, és ebből elvégezteti a szükséges javításokat, illetve pótolja az eltulajdonított eszközöket, másik lehetőség: elvégezteti a szükséges javításokat, s ennek a számláját nyújtja be a biztosítóhoz.

Ide kattintva bővebb információt talál termékeinkről és árainkról.
Hívjon minket, segítünk!
+36 (30) 346-0444